Logo nepal

Ondersteuning door middel van schoolgeld aan leerlingen, voornamelijk op de overheidsscholen in Bhardeo, Chalnakhel en Banepa Opi.

Het is gelukt!

In het dorp Banepa Opi kwamen we er tijdens het geitenproject achter, dat daar erg arme mensen wonen. Er was dringend behoefte aan bijdragen voor schoolgeld voor 10 à 15 kinderen. Het plan was om dit 10 jaar lang te sponsoren. Wij zochten daarom mensen die voor langere tijd, bijvoorbeeld middels een periodieke schenking, één of twee kinderen à 45 euro per jaar willen ondersteunen.

In oktober 2019 hebben wij van de 'Jan-Foundation' een prachtig bedrag van € 3.250 ontvangen voor kinderen in Banepa Opi. Daarnaast zijn er een aantal individuele sponsoren die bijdragen voor meerdere jaren. Door deze ondersteuning kunnen we voor minstens 5 jaren 12 gezinnen in Banepa Opi ondersteunen bij het naar school gaan van hun kinderen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

De stichting ondersteunt jaarlijks ongeveer 50 kinderen met een bedrag van 4.500 rps om naar school te kunnen gaan. De ondersteuning gaat voornamelijk naar meisjes uit families in bijzondere en armoedige situaties. De leerlingen ontvangen schriften, pennen, een schooluniform en schoenen van onze financiële bijdrage. Zonder deze bijdrage zouden deze kinderen niet naar school kunnen gaan. 15 van de leerlingen die we ondersteunen gaan naar de overheidsschool in Chalnakhel en 5 van deze leerlingen gaan naar de school in Bhardeo en 15 naar de school in Banepa Opi. Ook de overige individuele 10 leerlingen die we sponsoren zijn kinderen uit achtergestelde gezinnen maar zitten op andere scholen.

Reecha van de NRO en Annette samen met de 15 kinderen die we ondersteunen bij de school in Chalnakhel, april 2016.

Pasang en Manisha ontvangen hun bijdrage voor het naar school gaan. Ze hebben beide geen moeder en wonen bij een boeddhistische monnik, bij de Bhoudanath tempel.

Manisha, Pasang & Annette.

bijgewerkt: augustus 2023